Skip to main content

Case: Ergonomie en efficiëntie verhoging in inbound afdeling

Wat was het probleem van de klant?

Bij het consolideren van meerdere magazijnen werd het volume van inkomende goederen zo groot dat het met dezelfde werkprocedures niet haalbaar was om dit op een goede manier te verwerken.

Wat hebben we gedaan om de klant te helpen?

Door onze jarenlange ervaring en opgebouwde kennis weten we wat er op de markt speelt. Deze kennis hebben we meegenomen en geprojecteerd op de huidige situatie.

Hoe hebben we dit aangepakt?

Copia Catena Solutions werkt leveranciersonafhankelijk. Hierdoor werken we 100% voor de klant. Dit maakt ons in steeds de beste keuze te maken voor de klant.

De huidige werkmethodes zijn in kaart gebracht en hier kwamen twee bottlenecks boven water:

  1. Doorlooptijd van de zeecontainers (de aanwezigheid op de site).
  2. Aantal beschikbare FTE’s op de afdeling.

De lostijd van een niet gepalletiseerde zeecontainer moest gevoelig naar beneden gehaald worden.  De werkwijze bij de klant was zeer arbeidsintensief. Eén of twee personen stapelden de goederen op een pallet, deze werd geseald en uit de container gereden. Deze werkwijze was sinds jaren de procedure. Door het consolideren van de magazijnen waar gelijkaardige werkzaamheden werden gedaan werd het zinvol om naar een semi-automatische oplossing te kijken. Er is een mapping gedaan van de artikels en hoe deze worden aangeleverd. Een belangrijk punt was het volume van een omdoos en hoeveel verschillende artikels er op een zeecontainer zaten.

Meerdere oplossingen zijn met elkaar vergeleken samen met klant. Hier zijn twee mogelijke leveranciers uitgenodigd om een verdere uitwerking te doen. Uit deze short list is uiteindelijk gekozen voor een telescoopconveyor.

Wat zijn de resultaten?

Deze toepassing bood een oplossing aan de twee bottlenecks. Door deze technologie te gebruiken werd de lostijd van een container met meer dan de helft gereduceerd. Door deze tijdswinst was het ook niet nodig om de grootte van de ploegen op te staffen. Een tweede groot voordeel was de ergonomie van de lossers. De mensen konden op een veel ergonomische manier de goederen lossen waardoor het een win-win situatie werd. Hierdoor werd deze verandering in de werkwijze ook zeer goed ontvangen door de personen in de afdeling. Doordat de mensen op de afdeling de meerwaarde van deze technologie ondersteunden werd het terugverdienmodel nog versneld. Buiten de doorlooptijd leiden de volgende punten tot optimalisaties:

  • Artikels komen sneller in voorraad.
  • Ergonomie van de lossers steeg sterk.
  • Personeel werd gemotiveerder om dit te gebruiken.

Benieuwd wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen?

Maak nu een vrijblijvende afspraak