Skip to main content

CASE: Aankoop transport-intern

We can take your business to the next level

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean

“I had a great experience with Salient from start to finish.”

Phil MartinezDesigner, Owl Eyes

Case: Aankoop Intern-Transport manueel.

Wat was het probleem van de klant?

De klant ging een nieuwe warehouse bouwen en hiervoor was er ook een nood aan nieuwe toestellen voor het intern transport nodig. Daar het ging over een totaal nieuw magazijn kwam de vraag ook of het opportuun was om enige automatisatie te implementeren.

Wat hebben we gedaan om de klant te helpen?

Het ging hier om een redelijk groot volume in toestellen en een brede variatie in type toestellen. Hierdoor konden we redelijk veel leveranciers warm maken voor dit project wat de competitiviteit tussen de leveranciers bevorderde.

Hoe hebben we dit aangepakt?

Er is eerst een studie gemaakt over het aantal toestellen per type dat nodig is. Dit is gemaakt aan de hand van historische data verkregen van de klant.  Aan de hand van deze gegevens en rekening houdend met een toekomstplan is een inventaris van toestellen opgemaakt.

De vernieuwing van de ganse vloot bestaat uit plusminus 60 toestellen (waarde +- 2milj €). De meeste types komen hier aan bod:

  • elektrische transpallets
  • reachtrucks
  • heftruck
  • VNA
Er was ook een tender uitgeschreven voor de aansturing van het automatisch buffermagazijn. Dit is niet in deze case verwerkt.
Aangezien het een groot volume is, hebben we in eerste instantie een long-list van leveranciers opgesteld die dit gamma van toestellen op de markt heeft. Deze zijn aangeschreven met de vraag of er interesse is in de tender. Hierbij is ook beknopte invullijst met spec’s toegevoegd en er is een prijsraming gevraagd. Ook is een duidelijke deadline gesteld wanneer deze ingevuld terugbezorgd moet worden.
Vanuit deze long-list is hier een schifting gemaakt waardoor we tot een short-list van drie leveranciers komen. Deze short-list is tot stand gekomen door aan analyse van de gevraagde spec’s van de toestellen en de prijsraming. De leveranciers van de short-list zijn uitgenodigd om een verder traject op te starten en hun interesse in het project.
Van alle type toestellen, uitgezonderd de VNA’s, zijn er recente testmodellen gedurende een langere periode in test genomen. Dit was een uitdrukkelijke vraag van ons. Hierdoor konden de operationele mensen langere tijd met de toestellen testen. In de eerste fase treedt er altijd wat onwennigheid op bij een nieuw toestel en kan de beoordeling beïnvloed worden hierdoor. Ook werden deze toestellen door ons zelf getest, hierdoor is het tijdens de analyse van de data een goed beeld te krijgen van de bevindingen en de objectiviteit van de data.
Via een door ons ontwikkelde checklist konden de testpersonen hun bevindingen en opmerkingen noteren.
De verzamelde data werden geanalyseerd. Per toesteltype werden de pro en contra’s gestaafd met beeldmateriaal en uitgeschreven in een rapport.

Benieuwd wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen?

Maak nu een vrijblijvende afspraak